top of page

 

 

MADE IN KUNGSHAMN

Rocadbåtar utvecklas, konstrueras och tillverkas i Kungshamn, Bohuslän. Här finns hantverket, känslan och erfarenheten som krävs för att sätta samman en exceptionell båt – och Sveriges hårdaste testbana utanför knuten. Rocadbåtar är skapta för och tillsammans med krävande sportfiskare och äventyrare vilket ofta innebär aktivt bruk under årets alla månader. I hårt väder och utomskärs. 
Rocads skapare, Bertil och Lars Sköld, lutar sig tillbaka på sammanlagt 60 års erfarenhet som båttillverkare i egen regi och 30 år som leverantörer till Sveriges ledande segelbåtstillverkare. Sveriges och Norges absoluta sportfiskeelit, med teamen Skinne, Swede Riggers, Team Rocad m fl har redan upptäckt fördelarna med Rocad. Och allt större blir skaran av allt från äventyrare till helt vanliga båtmänniskor som förstår vad trygghet, hållbarhet och andrahandsvärde betyder vid valet av båt.

 

TILLFÖRLITLIGHET I MINSTA DETALJ

Rocadbåtarnas framgångar har inte kommit av en slump. Bakom ligger ett minutiöst arbete med alltifrån ritningar och formar till konstruktion och genomförande. Det som tydligast utmärker Rocadbåtarnas kompromisslöshet är en skrovdesign där man lyckats kombinera ytterligheterna: en moderat V-botten med utomordentliga sjöegenskaper, torr gång, lättdrivenhet och en minimal planingströskel. 

Hållbarheten garanteras genom ett av marknadens kraftigaste bottenstocksystem vilket ger båten extrem stabilitet. På denna stabila plattform finns inredning för alla smaker som ger möjlighet för beställaren att själv få sin Rocadbåt skräddarsydd. Utvecklingsarbetet tillsammans med erfarna fiskeguider har gett båtar med noggrant planerade förvaringsutrymmen, välanpassade ”rörliga ytor” och en standardutrustning där sparsamhet fått ge vika för förnuft – pulpit, räcken och övriga beslag består av rostfritt stål och är infästa efter en egen metod som säkrar båtens tillförlitlighet.

Samtliga Rocadmodeller är CE-godkända. Båtarna är handupplagda med riktad glasfiber i skrov och bottenstocksystem, vilket ger bra kvalitetskontroll i tillverkningen och minimal feltolerans.

bottom of page